ELAZIĞ / AĞIN - İbrahim Uçkunkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi

Anadolu Lisesi

Genel  Liseler

Amacı

Yüksek öğrenime öğrenci hazırlayan bu okulların amaçları, öğrencilerin;

• Türkiye Cumhuriyetinin, millî ahlâkı benimsemiş ve olumlu bilim anlayışını kazanmış, çalışkan, yararlı bir yurttaşı olarak yetişmelerini,
  • Müfredatı programlarla saptanan ve yüksek öğrenimi izlemek için gerekli bulunan bilgi ve kültür düzeyine erişmelerini,
  • Bilgilerini uygulama alanında kullanma yollarını öğrenmesini ve ilerde meslek seçmesini kolaylaştıracak surette yeteneklerini geliştirmelerini,
  • İyi alışkanlıklar, maharetler kazanmalarını, ruhça ve bedence sağlam olmalarını sağlamaktır.

Ortak alan 9. sınıfı geçen öğrenciler 10. sınıftan itibaren alan seçimi yaparlar.

Giriş Şartları

İlköğretimden mezun öğrenciler doğrudan bu okullara başvurabilirler.

Mezuniyet sonrası kariyer seçenekleri

Genel liseden mezun olanlar,  ÖSYM tarafından her yıl yayınlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu doğrultusunda çeşitli fakülte ve yüksek okullarda öğrenimlerine devam edebilirler.

• Eğitim kurumlarına devam etmek istemeyenler çalışma hayatına atılabilirler.
  • Bir meslek edinmek isteyenler, uzaktan öğretim teknikleri ile meslek kursları ve sertifika programlarının açıldığı, eğitim sonundaki sınavlarda başarılı olanlara bitirme veya yetki belgelerinin verildiği mesleki ve teknik açık öğretim okuluna başvurabilirler.
  • Yaygın eğitim alanında çeşitli beceri programlarına katılabilirler
Yayın: 07.10.2013 - Güncelleme: 05.04.2018 13:22 - Görüntülenme: 1339